FAQ items aan het laden...
Meest gestelde vragen
Beschadigen extensions mijn eigen haar?

Dit is een veel voorkomende vraag. Je verliest zelf ongeveer gemiddeld 80 tot 100 haren per dag, dus ook op de plaatsen waar de extensions zijn bevestigd. Door de extensions kunnen de haren die je normaal bijna ongemerkt verliest nergens heen. Dat betekent dat de haren tussen de extensions blijven zitten en meegroeien. Dit kan echter geen kwaad, mits je je extensions goed verzorgt en op tijd vervangt. Dit is noodzakelijk, want je haar groeit ongeveer een centimeter per maand.

Conclusie: eigenlijk is alles wat je met je haar doet schadelijk voor je haar, dus verven, permanenten, tangen, stijlen, föhnen, etc. Je kunt de schade wel zoveel mogelijk beperken door de juiste verzorging in acht te nemen. Dan is het geen probleem om continu extensions te dragen, zolang je ze maar tijdig professioneel laat vervangen/herplaatsen.

Ik wil mijn extensions verven, wat kan er gebeuren?

Het kleuren van de extensions: je kunt ze wel donkerder verven, maar niet lichter. Verven is altijd op eigen risico! De verf die je gebruikt mag maximaal 3% waterstofperoxide bevatten.

Conclusie: Ontkleuren is af te raden, omdat extensions oorspronkelijk ontkleurd zijn en vervolgens weer ingekleurd worden. Ontkleuren en kleuren/verven komt de kwaliteit van het haar echter niet ten goede.

Maar ik moet om de zoveel tijd mij uitgroei verven, hoe moet dat met die extensions?

Je kunt je uitgroei gewoon verven, probeer hierbij gewoon zo min mogelijk de extensions te raken, verf eromheen! Als je er zeker van wilt zijn dat dit goed gebeurt en niet ten koste gaat van je extensions en garantie, dan kun je je haar ook bij ons in de salon laten verven.  Er zijn verschillende klanten, die tijdens het omhoog plaatsen van de extensions tussendoor meteen even lekker hun hele uitgroei laten verven, dan is alles meteen weer mooi op kleur en ga je met je opnieuw geplaatste extensions als nieuw de deur weer uit.

Conclusie: Verf je uitgroei om je extensions heen. Voor zekerheid en garantie tijdens verven van je haar, maak een afspraak in de salon. Hier is ook een geweldige kapster aanwezig die al 35 jaar in het vak zit en weet wat ze doet. Voor meer informatie bekijk in het menu het kopje Lady’s Beauty, dit is de salon waar Hair Magic gevestigd is.

Mijn wax-extensions zitten aan elkaar, wat moet ik doen?

Extensions moeten goed geborsteld worden. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, verlies je ongeveer 80 tot 100 haren per dag. Normaal verlies je deze haren (met wassen of borstelen), nu zitten ze vast in de aanhechtingen van de extensions, (waxjes/bondings). Door goed te borstelen voorkom je dat de “losse” haartjes gaan klitten met de haartjes van de extensions die ernaast zitten.

Conclusie: Borstel je hele haar regelmatig goed uit. Gebruik hiervoor een borstel die geschikt is voor extensions. Houd je haar vast bij de hoofdhuid en borstel je extensions rustig van beneden naar boven uit, om bij de aanhechting van de extension klitten te voorkomen door de loshangende haartjes.

Tip: voor de Wax en alle one on one Hairextensions: Ga regelmatig met je handen door je haar en controleer of je extensions niet aan elkaar vast zitten door losgelaten haartjes. Voel je dat extensions bij elkaar zitten, trek ze dan gewoon even uit elkaar om verdere verwarring te voorkomen.

Ik gebruik medicijnen kan dat kwaad?

Als je regelmatig medicijnen gebruikt, lees dan de bijsluiters om te kijken of je medicijngebruik van invloed kan zijn op haaruitval. Indien dit laatste het geval is, zal ik het je afraden om extensions te plaatsen.

Conclusie: Bespreek dit, geef dit aan, dan kan ik je misschien op een andere manier helpen en /of advies geven.