Verzorgen van hairextensions. Hoe houd je ze het langst mooi en glanzend?

Extensions gaan ongeveer 3 tot 12 maanden mee. Dit hangt onder andere af van hoe vaak je een stijl of krultang gebruikt. Er zijn goeie producten verkrijgbaar om het haar te beschermen tegen hitte van je föhn, stijl of krultang. Ook het verven van extensions kan een aanslag zijn op de levensduur. Onthoud dat je lichte extensions wel donkerder kunt verven, maar donkere extensions niet lichter kunt verven. Houd er rekening mee dat bij het verven van extensions de kleur toch iets anders uit zou kunnen pakken. Blonde extensions zijn bijna altijd al extra behandeld en ontkleurd. Daarom gaan ze in de regel altijd iets korter mee dan de donkere extensions. De verzorging van extensions is heel belangrijk. Zorg voor de juiste verzorging, zodat ze lang mee gaan en ze er mooi en glanzend uit blijven zien!

Extensions hebben een andere haarstructuur dan ons eigen haar en groeien niet uit onze hoofdhuid. Daarom hebben ze een intensieve verzorging nodig.

– Gebruik voor je extensions een shampoo die ook echt geschikt is voor extensions! Een shampoo die je haar reinigt op een zachte manier en weinig tot geen sulfaat, chloride en/of parabenen bevat. Dit kan een strippende werking hebben op je extensions.
– Gebruik in plaats van een crèmespoeling een verzorgend masker. Een masker is intensiever, maakt het haar zacht en soepel en het allerbelangrijkst, een masker voedt het haar.
– Door middel van een serum bescherm je je haar, houd je het soepel en geef je je extensions een prachtige glans.

Shampoos:
Shampoos die geschikt zijn voor je eigen haar zijn niet altijd geschikt voor extensions. Alle extensions hebben een beschermende laag. Een shampoo kan een strippende werking hebben op je extensions, waardoor het kan gaan klitten of nog erger; dat je extensions ontzettend droog worden. Let dus goed op de shampoo, die je koopt bij een drogist of supermarkt. Zelfs dure kappersproducten zijn niet altijd goed voor extension. Gebruik alleen producten die worden aangeraden voor extensions, dan heb je garantie. Neem geen risico van 3 of 4 euro als je prachtige extensions hebt aangeschaft door daar dan op te bezuinigen. Een shampoo welke geschikt is voor extensions is ook altijd geschikt voor je eigen haar. Er zit gewoon veel minder rommel in welke je eigen haar ook echt niet nodig heeft. Sterker nog het kan je eigen haar alleen maar meer schade en vooral droogte toebrengen!

Prachtige extensions aangeschaft?
Gebruik het onderstaande dan NIET!

– Anti roos shampoo
– Blondeer shampoos die je haar lichter maken
– Drogist of supermarkt shampoos
– Shampoos waarop staat dat ze Siliconen, parabenen of chlorides bevatten
– Zilver of kleur shampoo
– Shampoos welke vermelden twee in één
– Last but not least merken die fruitzuren bevatten zoals Fructies! Fruitzuren tasten niet alleen de extension aan, maar ook het waxje

Yeahhh….. op vakantie!

Gebruik een sunblock voor je haar. Deze zijn verkrijgbaar in handige spray’s. Of doe er een lekkere conditioner in, welke niet uitgespoeld hoeft te worden.
Een bommetje in het zwembad? Naaaaah Zonde, want chloor en zeewater doen nou eenmaal niet veel goeds voor je haar. Draag het lekker vast en omhoog, bijvoorbeeld in een knot. Dan loop je er ’s avonds langs het strand of in de discotheek weer prachtig glanzend bij.

Magic Tips:

– Toch in de penarie.. borstel je haar altijd van onder naar boven! Gebruik een serum, waardoor je haar makkelijker doorkambaar is!
– Spoel shampoo goed uit!
– Onder de douche was eerst je haar, doe er een lekker masker in, zet je haar vast, omhoog met een klem en dan girls doen we de rest, zo heeft het masker de tijd om even lekker goed in te trekken!
– Spoel je haar altijd goed uit! Tenzij je gebruik maakt van een leave-in conditioner.
– Gebruik olie in de lengtes van je haar en niet bij de aanhechting van je extensions

De ‘aller’ belangrijkste regel van het hebben van welke vorm van extensions dan ook:
GA NOOIT SLAPEN MET NAT OF VOCHTIG HAAR!
Föhn je haar altijd goed droog voor het slapen gaan.
Doe het losjes in een staart bovenop je hoofd of losjes gevlochten in een vlecht.
Even met een knipoog van mij; Voordat je vriend of vriendin wakker wordt is er nog tijd genoeg om de boel zwoel los te gooien.

Garantie op alle extensions: Met aantoonbaar gebruik/aankoop van producten, welke geschikt zijn voor extensions. Ze moeten zoals bij aankoop op de originele kleurhoogte zijn.